Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Vizita și necesitatea femeilor de a merge la consultul ginecologic!

19 octombrie 2016 la 14:07

Vizita și necesitatea femeilor de a merge la consultul ginecologic!

Puține dintre femei sunt încântate de a merge la ginecolog, deși știu că o vizită anuală este necesară. Unele dintre tinere se tem de prima întâlnire cu un medic ginecolog. Această teamă apare în primul rând din cauza necunoscutului, în al doilea rând, pentru că este vorba de un control care le poate intimida. De ce trebuie să mergem la ginecolog dar și cum să prevenim la timp unele boli care apar în viața noastră, ne spune specialistul Tatiana Coban, medic ginecolog.

 

 

Tatiana „Vizita la medicul ginecolog este un eveniment important în viața fiecărei femei care are grijă de sănătatea sa. Consultul ginecologic devine obligatoriu de 2 ori pe an (cel puțin 1 dată pe an) din momentul începerii vieții sexuale. Vizita femeilor la medicul ginecologic trebuie să fie din dorința lor de informare în privința metodelor de contracepție și stabilirea corectă și potrivită fiecărei femei în viața sa”, susține Tatiana.

Femeile se adresează cu diferite probleme la consultul ginecologic care le pot pune în pericol sănătatea.

„Cele mai frecvente probleme sunt maladiile sexuale transmisibile, dereglările de ciclul menstrual, procesele inflamatorii ale organelor genitale, infertilitatea, disfuncții sexuale, probleme ce țin de menopauza și terapia hormonală de substituție”.

De asemenea, simptomele bolilor depind de tipul infecției și se manifestă diferit în dependență de caz. Depistate la timp acestea pot fi ușor înlăturate, doar dacă persoana se adresează la medic, de la primele simptome apărute.

„Simptomele unei boli cu transmitere sexuală pot fi diferite în funcție de tipul infecției, ele se pot manifesta după un anumit timp de la contagiune sau pot lipsi cu desăvârșire. Cele mai frecvente simptome ale BST sunt: secrețiile vaginale, sângerări, prurit vaginal persistent, disurie, dureri menstruale etc. Multe dintre bolile sexuale transmisibile pot fi tratate destul de facil, în cazul în care persoana ce prezintă anumite simptome recurge la ajutorul medicului specialist chiar de la primele simptome. Dacă nu sunt tratate, acestea pot căpăta forme mai grave și pot genera și alte afecțiuni în lanț cum ar fi infertilitatea”.

Doctorul ne atenționează că prevenirea acestor boli reprezintă o regulă generală și valabilă pentru toți care vor să aibă o sănătate fără probleme.

„Prevenirea BST este o regulă generală valabilă pentru toți, prevenirea unei boli sau a unei afecțiuni este mai facilă decât tratarea ei. Regula de bază este evitarea contactelor sexuale neprotejate excesive și amânarea începerii unei vieți sexuale până la maturitate. Pentru fiecare tip de infecție există un tratament specific adecvat în funcție de sexagenarul cauzat, iar acesta se efectuează în cuplu pentru o eficacitate mai bună”.

Comentarii

Categories: Sfatul ginecologului

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x