Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Vacanța de vis fără menstruație!

10 iunie 2018 la 20:43

Vacanța de vis fără menstruație!

Vacanța de vară se programează de obicei din timp, iar uneori o surpriză ne dă planurile peste cap. Se poate întâmpla să nu fi luat în calcul că exact în zilele în care urma să te bălăcești în mare îți vine și menstruația sau ai o mică dereglare în perioada respectivă și ciclul coincide cu săptămâna pe care o vei petrece pe litoral. Astăzi îți oferim câteva sfaturi despre cum poți amâna zilele critice, în cazurile excepționale.

Menstruația este un proces natural pentru organismul feminin, iar orice intervenție din afară îl poate periclita. Din acest motiv, este bine să te gândești de două ori înainte de a decide să apelezi la metodele de întârziere a menstruației și obligatoriu să consulți medicul ginecolog.

Iată câteva modalități pentru a scăpa de menstruație timp de câteva zile:

– Ia contraceptive orale

Dacă nu le-ai administrat până acum, adresează-te medicului ginecolog pentru a te consulta anume referitor la acest aspect. Este important să relatezi doctorului adevărata cauză, de ce dorești să bei anticoncepționale. Ia în calcul faptul că întârzierea va veni abia la menstruația din luna următoare, deci, acționează din timp.

În cazul în care deja administrezi contraceptive, medicul îți va recomanda să iei blisterele de pastile unul după altul, fără întrerupere, cum făceai de obicei. De asemenea, te va informa despre posibilele efecte secundare ale acestei devieri de la normalitate și dacă starea ta de sănătate îți permite acest lucru.

Dacă la moment nu ai un ciclu menstrual regulat, este mai bine să nu complici situația și să utilizezi tampoane și absorbante.

– Administrează pilule cu progesteron

Dacă nu administrezi pilule contraceptive și nici nu îți surâde ideea, doctorul îți poate recomanda drept alternativă pilulele cu progesteron sintetic. Acestea se eliberează în farmacii doar cu prescripția medicului. Cum acționează? De obicei, după ovulație, progesteronul îngroașă endometrul și îl pregătește pentru o eventuală sarcină. Atunci când ovulul nu este fecundat, scade nivelul de progesteron, iar partea îngroșată a endometrului este eliminată prin sângele menstrual. Însă dacă iei pilule cu progesteron sintetic, organismul este păcălit și menstruația întârzie. Trebuie să știi că acest medicament nu este recomandat pe termen lung și nu înlocuiește anticoncepționalele.

– Remedii naturiste

Deși nu s-a demonstrate științific eficiența lor, ai putea încerca și remediile naturiste pentru a amâna sau grăbi menstruația. Iată câteva dintre ele:

• Consumă ghimbir dacă vrei să ai menstruația mai devreme decât de obicei. Acest ingredient este considerat din antichitate un remediu magic pentru reglarea ciclului menstrual. Îl poți adăuga în mâncare și în băuturile răcoritoare.

• Sporește consumul de pătrunjel, care este folosit în scop medicinal, pentru a regla menstruația. Datorită faptului că stimulează contracțiile uterului, această plantă poate provoca apariția menstruației mai devreme decât ai calculat.

• Evită usturoiul, care stimulează apariția la timp a menstruației, fapt care îți dă planurile peste cap.

Dacă vrei să încerci remediile naturiste, te sfătuim să testezi din timp efectul lor și chiar dacă obții rezultatul dorit, să nu te încredințezi totalmente în această metodă.

În caz că te gândești la una dintre metodele medicale de amânare a menstruației, consultă ginecologul și urmează-i întocmai recomandările.

Comentarii

Categories: Sfatul ginecologului

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x