[contact-form-7 id="78" title="Schedule a Visit"]

Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Vă provocăm la o eternă dilemă: contează sau nu mărimea?

23 mai 2017 la 0:14

Vă provocăm la o eternă dilemă: contează sau nu mărimea?

Unul dintre cele mai discutate subiecte între femei, atunci când vine vorba despre sex, este mărimea organului genital la bărbați. O bună parte dintre reprezentantele sexului frumos consideră că acest lucru influențează semnificativ plăcerea din timpul actului sexual. Să știți că nu este chiar așa, iar dacă, totuși, acest subiect vă frământă prea mult, vă recomandăm să îl discutați cu ginecologul dvs. Medicul vă va oferi răspunsuri la întrebările ce vă provoacă bătăi de cap.

Ca și orice altă parte a corpului, organele genitale sunt diferite de la o persoană la alta. Acest lucru se referă atât la bărbați, cât și la femei, la primii diferențele fiind mai evidente, așa cum penisul poate fi cu ușurință văzut sau măsurat. Și dacă în unele cazuri, femeia poate acuza lungimea prea mică a penisului de lipsa plăcerii în timpul sexului, atunci în alte cazuri bărbatul poate fi cel care se plânge pe faptul că vaginul este prea larg. Însă nu trebuie să disperați, în ambele situații există mai multe soluții pentru a rezolva problema.
În afară de soluția cea mai drastică, operația plastică, prin care se pot modifica dimensiunile atât ale penisului, cât și ale vaginului, există alte câteva trucuri pe care le puteți îndeplini cu un pic de fantezie și efort, în condiții casnice, fără investiții financiare. Iată care sunt acestea:

* Atunci când penisul partenerului este prea mic – este important să discutați delicat acest subiect și să îi sugerați următoarele sfaturi (sau să citiți împreună acest articol):
– Îmbogățiți actul sexual cu un preludiu mai de durată, în care partenera să ajungă la orgasm, sau cu sex oral și diverse jocuri erotice, în același scop. Astfel vă veți simți ambii mai relaxați, iar procesul în sine va conta mai mult decât doar penetrarea. Luând în calcul că multe femei nu ajung la orgasm în timpul raporului sexual aceasta ar putea fi soluția optimă și pentru ele.
– Optați pentru poziții în care penetrarea va fi mai adâncă.
– Și nu în ultimul rând, bărbații cu penisul mai mic decât media trebuie să învețe a-şi controla propriul orgasm, deoarece în cazul lor sunt mai frecvente situațiile legate de ejacularea prea devreme.

* Ce faceți, însă, dacă penisul partenerului vă pare prea mare? Este la fel de important să discutați acest subiect și să țineți cont de următoarele recomandări:
– Nu omiteți preludiul și treceți la următoarea etapă abia când partenera este suficient de excitată şi are vaginul pregătit pentru penetrare. Suplimentar puteți folosi un lubrifiant. Țineți cont de faptul că durerea apare deseori atunci când vaginul nu este suficient de umed în timpul penetrării.
– Optați pentru pozițiile care permit doar o penetrare lejeră. Cele mai bune sunt pozițiile în care partenera deține controlul și poate mări sau încetini forța de penetrare. Nu faceți lucrurile în grabă, nu forțați penetrarea, introduceți penisul încet și așteptați până vaginul se va deprinde cu el. Sexul brutal nu este pentru voi, cel puțin nu la început, când partenera abia se deprinde cu dimensiunile peste medie.

* Dar dacă penisul partenerului pare ok ca lungime, dar vaginul tău este prea mare, în urma nașterii sau din alte motive? Ca să îți dai seama de asta comunicați despre tot ceea ce simțiți în timp ce faceți dragoste. Fii deschisă cu partenerul și îndeamnă-l să facă același lucru. Iată cum rezolvați problema, odată depistată:
– Practică zilnic exercițiile Kegel. Este vorba despre o serie de exerciții vaginale, inventate de dr. Arnold Kegel, în anii 1950 ai secolului trecut, ce au ca scop să întărească musculatura din jurul platformei pelviene, care se contractă în timpul orgasmului.
– Optați pentru pozițiile care vor schimba unghiul vaginului, care drept urmare va părea mai strâmt. De asemenea străduie-te să ții coapsele mai apropiate în timpul sexului și alegeți pozițiile în care vaginul este înclinat.

* Și dacă vaginul tău este prea mic? Există și așa cazuri, iar femeile cu vaginul prea mic sau strâmt pot simți disconfort sau durere în timpul actului sexual. Cum procedezi dacă problema este aceasta?
– Nașterea pe cale naturală te va ajuta să îți mărești un pic vaginul, până atunci însă,
– Începeți cu un preludiu înainte de actul sexual propriu-zis – acest lucru te va ajuta să te exciți suficient pentru ca vaginul să se umezească și să dispară senzația de disconfort sau durere la penetrare. Adăugător poți folosi un lubrifiant, cere sfatul medicului ginecolog și testează până găsești lubrifiantul potrivit pentru tine.

Dacă te-ai confruntat cu una din situațiile de mai sus, consultă și un medic ginecolog. Recomandările sale îți pot fi de mare folos, în plus vei putea solicita o examinare și verifica dacă nu există alte cauze care îți afectează viața sexuală, în afară de mărimea organelor genitale.

Comentarii

Categories: Sănătatea sexuală, Sfatul ginecologului

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x