Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Tu ce știi despre viața intrauterină?!

27 septembrie 2024 la 9:55

Tu ce știi despre viața intrauterină?!

Viața nu incepe în momentul nașterii noastre. Viața in forma fizică începe din momentul conceperii noastre. Momentul pe care noi il sarbatorim este momentul nașterii, nu momentul în care am fost conceputi, deși înainte de naștere există 9 luni de viața în uterul mamei noastre.

Bebelușii își folosesc toate părțile corpului pentru a absorbi și a percepe informații despre mediul înconjurator.
În uter, bebeluşii nu sunt nici pe departe izolaţi de lumea exterioară.
Pe lângă nutrienți, mama îi oferă copilului și informații despre mediul înconjurător.

Astfel, putem afirma că ceea ce se întâmplă între părinți în timpul sarcinii, influențează exprimarea acestui copil și viitorul lui.

Ce face bebelușul în burtică?

* Bebelușul se mișcă

Unele mămici pot simți aceste prime mișcări mai devreme, altele mai tarziu. Intensitatea si frecvența acestora pot, de asemenea, varia. Unele mamici pot simți aceste prime mișcări mai devreme, altele mai tarziu. Intensitatea si frecventa acestora pot, de asemenea, varia.

* Bebelușul aude

Fiind protejați de lichidul amniotic, bebelușii vor auzi muzica, strigătele sau zgomotele acute.

* Bebelușul poate simți gusturi

Prin înghițirea lichidului amniotic, bebelușul poate simți gusturi, în funcție de alimentația mamei.

* Bebelușul poate mirosi

Studiile au demonstrat că, prin intermediul lichidului amniotic, bebeluşii reuşesc să perceapă şi arome. Lichidul amniotic reuşeşte să îi transmită bebeluşului diverse arome subtile ale alimentelor consumate de către mamă.

* Bebelușii pling și zâmbesc în uter

Ecografia 3D și 4D a descoperit că bebelușii
pot zâmbi în uter la aproximativ 26 săptămâni de sarcină.

*Bebelușii sughită

Când fătul sughiță, femeia însărcinată resimte o mișcare ritmică, similară unei contracturi musculare care se repetă de multe ori, la intervale regulate sau poate nici nu își dea seamă. Sughițul poate începe devreme, în primul trimestru de sarcină.

* Bebelușii simt emoții

Bebelușii pot percepe emoțiile mamei încă din viața intrauterină. Tot ceea ce faci si simți in timp ce esti insarcinată va fi perceput intr-o oarecare măsura și de bebelușul tău nenăscut. Oferă bebelușului tău un mediu linistit, fericit și sănătos de dezvoltare.
Starea emoţională a mamei pare să fie un aspect foarte important, deoarece este strâns corelată de secreţia hormonală, iar bebeluşul este cel care primeşte, prin cordonul ombilical, şi cocktailul de hormoni care se regăseşte în sângele mamei.

* Bebelușul face pipi în burtică

Fătul urinează în uter. Copilul face acest lucru prin înghițirea și digestia lichidului amniotic, urmând filtrarea prin rinichi și iar urinarea în uter.

Ginecolog.md este aproape mereu, pentru ca sănătatea ta să fie protejată.

Comentarii

Categories: Boli și afecțiuni

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x