Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Știați că… libidoul este influențat de ciclul menstrual?

18 aprilie 2018 la 7:41

Știați că… libidoul este influențat de ciclul menstrual?

Libidoul reprezintă dorința de satisfacere a instinctului sexual și este o parte componentă a sexualității, inclusiv a celei feminine. Acesta poate fi influențat de mai mulți factori, printre care starea generală de sănătate, starea psiho-emoțională, prezența sau absența copiilor în cuplu, stresul legat de muncă și posibilitățile financiare etc. Mai nou, medicii susțin că și ciclul menstrual are un rol important pentru variațiile hormonale din organismul unei femei.

Potrivit specialiștilor în domeniu, la reprezentantele sexuluui frumos, libidoul își schimbă intensitatea în dependență de ciclul menstrual, împărțit în patru etape, după cum urmează:

1. Zilele în care are loc menstruația – numărul femeilor care nu au chef de sex și nici nu vor să audă despre o apropiere fizică cu partenerul este foarte mic. Majoritatea au o poftă sporită de dragoste în această perioadă. Există mai multe beneficii ale sexului în zilele critice. Riscul de a rămâne însărcinată este mult mai redus, dar oricum persistă. Așadar, protejați-vă dacă nu este momentul potrivit pentru a avea un copil. Un alt beneficiu constă în reducerea durerilor și a crampelor menstruale, dacă faceți sex.

2. Zilele 5-10 – dorința de sex crește, odată cu mărirea nivelului de testosteron în organismul femeii.

3. Zilele 13-14 – este perioada în care are loc ovulația, respectiv, estrogenul și testosteronul ating nivelul maxim. Acest lucru face ca senzațiile în timpul sexului și orgasmul să fie mult mai puternice.

4. Zilele 24-28 – în pofida faptului că nivelul testosteronului și al estrogenului scade considerabil, pofta de sex se intensifică. Nu se știe cauza exactă, dar una dintre explicații este că în această perioadă, unele zone ale uterului devin mai dense și astfel, excită terminațiile nervoase.

Astfel, cunoscând cum decurge ciclul menstrual, puteți urmări și evoluția libidoului. Dacă observați că pofta sexuală scade fără motive evidente, solicitați un consult ginecologic, pentru a vă asigura că nu există cauze medicale, cum ar fi o afecțiune care nu manifestă simptome.

Comentarii

Categories: Sănătatea sexuală

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x