Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Știai că 90% din gravide luptă cu ele?

7 iunie 2020 la 17:18

Știai că 90% din gravide luptă cu ele?

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, dar care solicită la maxim corpul. Toate femeile însărcinate se tem de vergeturi și totuși 80-90% din ele sunt decorate cu acest simbol al maternității. Numite și “striae gravidarum” apar în special pe abdomen din cauza pielii care se întinde pe măsură ce fătul se dezvoltă. De asemenea, în timpul sarcini, nivelul ridicat de hormoni duce la slăbirea fibrelor de la nivelul pielii și favorizează apariția vergeturilor.

Cum pot fi prevenite vergeturile în sarcină?

Ia în greutate încet!

Cu cât vei lua mai repede în greutate în timpul sarcinii, cu atât pielea ta se va întinde mai repede. Acest lucru va duce la mărirea riscului de apariție a vergeturilor. Nu mânca cât pentru doi, dar pune accent pe acele alimente cu un aport maxim de nutrienți.

Alimentează-te corect!

Pielea frumoasă poate fi ușor întreținută cu ajutorul dietei alimentare, așa că orice femeie care se respectă și care dorește să arate bine trebuie să țină cont de următoarele sfături:
– Este esențial să acumulezi dozele zilnice necesare de vitamina C, A, E care sunt esențiale în toate procesele de dezvoltare a unui tegument elastic, hidratat și sănătos;
– Alimentele bogate în ulei de pește care conține vit. D joacă un rol crucial în stoparea atrofiei epidermice, care se poate produce atunci cînd luați prea mult în greutate;
– Gelatina este o modalitate minunată de prevenire a vergeturilor și o puteți obține din bulionul de oase. Formarea colagenului este esențială în îmbunătățirea elesticității pielii, iar pentru a crește formarea colagenului poți mânca gelatină prin intermediul dietei tale.
– În sarcină este firesc să pui câteva kilograme, dar ai grijă să nu exagerezi pentru că astfel forțezi prea mult elasticitatea pielii și vor apărea vergeturi;

Hidratează-te!

Pentru o optimă elasticitate pielea ta are nevoie de o bună hidratare. Este recomandat să consumi zilnic 8-12 pahare de apă.

Nu uita de sport!

Pielea este tonifiată și sănătoasă cu ajutorul exercițiilor fizice pe care gravidele le pot realiza la sfatul medicului. Faceți un obicei din a face mișcare atit timp cât medicul nu vă interzice din motive medicale. În plus exercițiile fizice reduc durerile de spate, constipația, balonarea, reduc riscul de diabet gestațional, îmbunătățesc starea de spirit și oferă energia necesară oricărei gravide.

Încearcă tratamentele naturiste!

Tratamentele naturiste pot fi folosite pentru masarea pielii, dar, fiindcă vergeturile apar în stratul adânc al acesteia, rezultatele nu sunt întotdeauna vizibile. Puteți apela la anumite soluții pentru a estompa vergeturile(unt de shea, unt de cacao, ulei de măsline, ulei de cocos, ulei de ricin.

Menține-ți sănătatea la cele mai înalte cote în timpul sarcinii. Indiferent care sunt întrebările tale, să înțelegi ce se poate întâmpla cu tine și cu copilul tău îți vine în ajutor Ginecolog.md.

Comentarii

Categories: Sarcina și lauzia, Sfatul ginecologului

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x