Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Secretele vaginului, expuse fără prejudecăți!

3 decembrie 2018 la 17:09

Secretele vaginului, expuse fără prejudecăți!

Chiar dacă ai explorat în detaliu propriile organe genitale, s-ar putea să nu cunoști totul despre ele. Astăzi îți prezentăm câteva curiozități despre vagin, care la sigur te vor uimi.

1. Vaginele sunt foarte asemănătoare

Toate vaginele arată aproximativ la fel. Din punct de vedere anatomic, doar vulva diferă de la o femeie la alta.

2. Unele femei se nasc fără vagin

Deși este extrem de rară, ageneza vaginală există. Această maladie afectează circa 5000 de femei din întreaga lume. Lipsa vaginului este considerată a fi un defect congenital și poate cauza probleme de dezvoltare a sistemului osos, cel cardiac și cel renal.

3. Clitorisul are o rețea de nervi extrem de dezvoltată

Acesta conține circa 8.000 de terminații nervoase. Este clar acum de ce femeile se excită atunci când este stimulat clitorisul.

4. Doar o treime dintre femei au orgasm în timpul sexului vaginal

Două din trei femei nu ajung la orgasm prin penetrarea vaginului și au nevoie de stimularea suplimentară a clitorisului pentru a experimenta plăcerea. Din acest motiv, preludiul este deosebit de important pentru reprezentantele sexului frumos.

5. Vaginul este un perfect “self cleansing”

Microflora existentă in vagin distruge multe tipuri de bacterii și ciuperci. Firește, aceasta nu scutește pe nimeni de regulile elementare de igienă.

6. Mirosul vaginului se poate schimba, în funcție de alimentație

Mirosul pe care îl elimină vaginul este influențat de ceea ce mâncați. Puteți opta pentru ananas sau banane dacă doriți o aromă frumoasă în zona genitală. De asemenea, folosiți cât mai multe legume, fructe și cerealele integrale în alimentație. În schimb, este recomandat să evitați usturoiul, ceapa, lactalele, peștele, cafeaua și alcoolul atunci când planificați o seară perfectă cu partenerul.

7. Cervixul se poate dilata până la 10 ori

Până a da naștere unui copil, cervixul femeii are o lungime cuprinsă între 1 și 2 centimetri. În timpul procesului de naștere, acesta se poate dilata cu până la 10 centimetri.

8. Părul pubian crește foarte repede

Părul pubian crește mult mai repede decât cel de pe scalp, atingând dimensiunea nominală în circa trei săptămâni, după care se oprește.

9. Sunt femei care au alergie la spermă

Cazurile sunt extrem de rare, dar la fel de neplăcute. Femeia care are reacție alergică la proteinele din spermă se plânge pe inflamație și mâncărimi după actul sexual.

10. Vaginul are o substanță care se găsește și în ficatul rechinului

Este vorba despre squalan – una dintre substanțele care contribuie la lubrifierea vaginului.

11. Există lubrifiant pe bază de canabis pentru vagin

Denumit „weed lube”, acesta îi poate oferi vaginului o stare de euforie. După utilizare, mușchii vaginali devin mai relaxați, iar plăcerea – mai intensă.

12. PH-ul vaginului este similar cu cel al berii și roșiilor

La fel ca și berea și roșiile, vaginul are un PH cu valoarea 4.

Cunoașteți și alte curiozități despre vagin? Le puteți împărtăși cu noi în comentarii.

Comentarii

Categories: Sănătatea sexuală

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x