Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Sarcină cu o singură trompă? O provocare?

11 martie 2021 la 17:06

Sarcină cu o singură trompă? O provocare?

Sarcina obținută cu ajutorul unei trompe, prin definiție este posibilă deși în unele cazuri poate deveni o adevărată provocare. Teoretic, dacă ovarul asociat trompei sănătoase funcționează corespunzător, de ce nu? Ar putea dura mai mult până rămâi însărcinată, dar nu este imposibil, ai toate șansele.

Observațiile clinice moderne demonstrează ca circa 25% dintre toate cuplurile care doresc să conceapă un copil, se confruntă cu infertilitatea cauzată de obstrucțiile tubare la femei.
Sarcina nu se poate instala dacă, după ovulație, transportul ovulului în uter este împiedicat. Trompele uterine funcționale constituie o condiție vitală pentru instalarea sarcinii pe cale naturală.

Cauzele obstrucției tubare sunt multiple:

– boala inflamatorie pelvină cauzată de Infecții cu transmitere sexuală;
– infecțiile uterine apărute după o întrerupere de sarcină sau după un avort spontan;
– aderențele rezultate după anumite intervenții chirurgicale la nivel pelvin sau abdominal;
– endometrioza, atunci cind endometrul se dezvoltă în afara uterului și ca consecință duce la înfundarea trompelor uterine din cauza țesutului nou format;
– sterilizarea chirurgicală prin obstrucția trompelor uterine la cerere.

Este posibilă sarcina cu o singură trompă?

Așa cum ziceam anterior, sarcina cu o singură trompă este posibilă, deși poate fi o mare provocare în anumite cazuri. Ginecolog.md va vine în ajutor oricând și depune toate eforturile pentru a vă îndeplini marele vis: acela de a deveni părinți!

Comentarii

Categories: Sarcina și lauzia

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x