Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Rețeta pentru o viață sexuală împlinită!

8 martie 2018 la 20:38

Rețeta pentru o viață sexuală împlinită!

De-a lungul timpului, societatea a impus femeii anumite standarde de sexualitate, însă realitatea este foarte diferită de ceea ce se promovează prin intermediul mass media și altor surse care ne influențează viziunile despre viață. Ce vor femeile de la partenerii lor și de ce au nevoie pentru a fi fericite în plan intim vom dezvălui în continuare.

Orgasmul este influenţat nu doar de contactul sexual propriu-zis, ci și de starea generală de sănătate, cea fizică şi psihică. Și dacă bărbaţii nu prea au probleme la acest capitol, în cazul femeilor, procesul este mult mai complex și depinde de factori precum: sentimentele față de partener, modul în care o abordează acesta, traumele suferite în trecut etc.

În ultima perioadă, tot mai mulți oameni de știință au supus cercetării satisfacția feminină. Și chiar dacă orgasmul este considerat drept punctul culminant și scopul în sine al unui act sexual, doar jumătate dintre femei se pot bucura că îl simt în timpul unei partide de dragoste. Potrivit studiilor, o bună parte dintre reprezentantele sexului frumos nu experimentează orgasmul până la vârsta de 20 iar altele, nici până la 30 de ani. Dintre cele care au participat la sondajele despre satisfacția sexuală și au avut parte de orgasm, multe au recunoscut că prima experiență de acest fel a fost în timpul masturbării și nu atunci când au făcut sex cu un partener. Totodată doar o treime dintre femei experimentează orgasmul vaginal, iar cauzele pot fi diverse: frigiditatea, violul, masturbarea precoce, sentimentele de vinovăţie, lipsa stimei de sine, lipsa preludiului, experienţa precară a partenerului, depresia, anorexia, bulimia etc.

Rețeta pentru a obține orgasmul

Nu veți găsi niciodată o rețetă care să garanteze tuturor femeilor din lume obținerea orgasmului în timpul actului sexual, însă specialiștii care au studiat fenomenul susțin că secretul stă în relația dintre cei doi parteneri și starea psihologică a femeii, care poate fi influențată cu puțin efort. Mai exact, atunci când există stimă de sine, deschidere față de partener și dorință sexuală, este mai ușor ca o femeie să ajungă la punctul culminant. De asemenea, joacă un rol important experiența pe care o are partenerul de cuplu și modul în care acesta își abordează iubita/soția nu doar în pat, dar și în viața de zi cu zi. Dacă totuși, orgasmul nu poate fi atins, este important să consultați medicul ginecolog, deoarece problema de multe ori se dovedește a fi una medicală și necesită diagnosticare și tratament corespunzător.

Modul în care gândim ne influențează satisfacția sexuală

Femeile au foarte bine dezvoltată capacitatea de imaginație, iar dacă se învață să o folosească și în timpul actului sexual, în modul corespunzător, posibilitatea de a primi satisfacție maximă de la sex și chiar de a obține orgasme multiple crește. Un studiu recent a arătat că atunci când femeile aveau gânduri negative sau nu își făceau fantezii erotice în timpul partidei de amor, riscau să nu atingă orgasmul. Dimpotrivă, cele care își imaginau diverse scene cu partenerul, simțeau mai intens plăcerea.

Rolul clitorisului în obținerea orgasmului

Părerile oamenilor de știință vizavi de importanța stimulrăii clitorisului în timpul actului sexual sunt diferite. Totuși, rezultatele cercetărilor efectuate cu intervievarea femeilor demonstrează că, o treime din reprezentantele sexului frumos au nevoie să le fie atins clitorisul pentru a simți satisfacție maximă. Altă treime declară că nu au necesitatea respectivă, dar că acest aspect le-a îmbunătățit experiența sexuală. Mai puțin de 20 la sută susțin că le este suficientă doar penetrarea vaginală pentru o satisfacție maximă. Femeile au dezvăluit și modalitățile de stimulare a clitorisului pe care le preferă, cele mai populare fiind mișcările de sus în jos, după care urmează cele circulare sub formă de cifra 8 și cele laterale.

Aceleași cercetări au scos în evidență 10 acțiuni pe care femeile le consideră excitante.
Iată care sunt ele:
1. Sexul vaginal – 69,9%
2. Îmbrățișările dese – 62,8 %
3. Săruturile frecvente în timpul sexului – 49,3%
4. Rostirea cuvintelor dulci și romantice – 46,6%
5. Masajul înainte de contactul sexual – 45,9%
6. Sexul blând – 45,4%
7. Sexul oral – 43,3%
8. Vizionarea unui film romantic – 41,9%
9. Atmosfera romantică din încăpere – 41,3%
10. Purtarea lenjeriei intime – 41,2%

Comunicarea – ingredientul-cheie pentru a obține satisfacția sexuală

Pentru o relație de succes și îndeosebi pentru reprezentantele sexului frumos, este foarte importantă comunicarea. Nu poți afla care sunt preferințele partenerului, ce îl deranjează și ce îl satisface atâta timp cât nu discuți cu el aceste aspecte. S-a demonstrat că în cuplurile care au o comunicare deschisă, femeia experimentează mai des și mai intens orgasmul decât în celelalte. De asemenea, pentru femei contează să se simtă fericite în viața de zi cu zi pentru a avea satisfacție maximă și în pat.

Așadar pentru a avea o viață intimă satisfăcătoare și pentru a simți plăcerea orgasmului în timpul contactului sexual este important să vă învățați să vă simțiți confortabil cu voi înșivă în primul rând, să comunicați partenerului dorințele și fanteziile voastre, să valorificați la maxim preferințele comune pe care le aveți și să vă bucurați de lucrurile pozitive, în detrimental celor negative. De asemenea, nu uitați de partea medicală, care implică vizitele regulate la medicul ginecolog și efectuarea analizelor medicale anuale. Vă dorim să fiți iubite și împlinite!

Comentarii

Categories: Sănătatea sexuală

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x