Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Poți rămîne însărcinată dacă folosești prezervativ?!

21 februarie 2017 la 18:21

Poți rămîne însărcinată dacă folosești prezervativ?!

Prezervativul se considera a fi cea mai sigura metoda de protectie impotriva unei sarcini neplanificate, dar si a bolilor sexual transmisibile. Totusi, chiar si in acest caz pot fi exceptii, iar pentru a evita surprise neplacute este necesar sa luati toate masurile de precautie. Despre metodele de contraceptie puteti discuta deschis cu medicul ginecolog, la fel ca si despre solutiile la care puteti opta in cazuri extreme.


Riscul de a ramine insarcinata daca folosesti prezervativ este foarte mic, dar totusi exista. Surpriza se poate intimpla in cateva situatii, pe care le vom prezenta mai jos:

  1. Prezervativul s-a rupt in timpul contactului sexual – acest lucru se mai intimpla periodic, indiferent de pretul si grosimea prezervativului. Trebuie sa fiti constienta ca acest incident se poate produce si in cazul dvs si sa nu va panicati, ci sa actionati prompt. Daca nu sunteti pregatiti pentru o sarcina in timpul apropiat, luati de la farmacie pastila de a doua zi. Aceasta trebuie administrata in maxim 72 de ore de la contactul sexual neprotejat, dar este mai eficienta daca o luati in primele 12 ore. La aceasta metoda puteti apela de maxim doua ori, dar este mai bine daca cereti recomadarea medicului ginecolog. Trebuie sa luati in calcul ca puteti apela la aceasta de maxim doua ori pe an, deoarece poate avea efecte secundare precum intirzierea ciclului menstrual sau declansarea acestuia mai devreme.Ca sa eviti incidentele cu ruperea prezervativului, renunta la practica de a rupe ambalajul cu dintii sau de a-l taia cu foarfeca.
  2. Daca nu ati folosit prezervativul de la inceputul actului sexual, exista sansa sa prindeti sarcina. Daca penetrarea are loc doar cateva secunde, dar fara prezervativ, este suficienta chiar si o mica scurgere de lichid seminal in vagin pentru a va trezi cu o surpriza peste cateva saptamini.
  3. Daca in timpul actului sexual prezervativul a ramas in interiorul vaginului. Situatia este asemanatoare cu cea de la punctul 2. O singura picatura de sperma sau de lichid seminal daca inca nu a avut loc ejacularea poate duce la sarcina.
  4. Daca intimplator s-a scurs din prezervativ sperma in vagin la fel exista sansa insamintarii. Prezervativul are doar functia de protectie, nu si pe cea de a omori spermatozoizii aflati in interior.
    In toate situatiile descrise mai sus, este recomandat sa apelati la medicul ginecolog, pentru un consult specializat si pentru o mai buna protectie pe viitor. Medicul va va oferi raspuns nu doar la o posibila sarcina, dar si la riscul unor infectii sau a unor boli cu transmitere sexuala.

Comentarii

Categories: Contracepția

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x