Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Incapacitatea de a concepe un copil – problema mai multor cupluri!

6 iulie 2021 la 16:34

Incapacitatea de a concepe un copil – problema mai multor cupluri!

Infertilitatea este definită ca incapacitatea unui cuplu de a concepe un copil dupa 12 luni de raporturi sexuale regulate si neprotejate. Conform acestei definiții 15% – 20% dintre cuplurile de vârsta reproductivă sunt infertile. Prin sănătate se subînțelege o stare fiziologică și socială favorabilă, iar infertilitatea în căsnicie deseori conduce la dereglarea ei.

Infertilitatea acționează asupra stării psihice a organismului feminin și masculin și se manifestă prin mărirea labilității proceselor nervoase sau prin inhibiția lor, micșorând astfel interesul indivizilor față de ambianță și profesie, ca urmare apare complexul inferiorității în relațiile familiale.

Această problemă este unicală, deoarece în ea sunt implicate doua persoane care în măsură diferită sunt responsabile de lipsa copiilor în căsnicie.

Examinarea unui cuplu steril începe cu colectarea analizei care include:

* Durata raporturilor sexulale,

* Frecvența coitusului,

* Debutul și durata ciclului menstrual,

* Cantitatea și prelungirea menstruației,

* Prezența în anamneză a infecțiilor sexuale,

* Intervențiile chirurgicale în antecedente,

* Anamneza ereditară și alergologică,

* Particularitațile dezvoltării sexuale și starea organelor sexuale.

Investigațiile sterilității conjugale trebuie să includă și examinarea soțului( partenerului sexual).

Pentru bărbați este necesar de a efectua două analize ale ejaculatului. Analizele ejaculatului include evaluarea numarului, mobilității și morfologiei spermatozoizilor și analiza biochimică a secretului seminal.

Examenul clinic trebuie să excludă maladiile sistemice, endocrinopatiile, varicocelul, hidrocelul, hipospadia, criptorhismul. Examenul de laborator ( examinarea secretului prostatei și nivelului de hormoni în sânge) evaluează funcția testiculară, deseori fiind justificată și biopsia testiculară.

Care sunt investigațiile necesare pentru determinarea cauzelor infertilității la femei?

Examenul femeilor începe cu o anamneză detaliată, din care vom stabili dacă sterilitatea este primară sau secundară.

Este foarte importantă urmărirea antecedentelor ereditare, boli genetice, tuberculoza, luis, SIDA, malaria, alcoolismul, etc.

La fel de important în examinarea femeii este stabilirea funcției:

* Menstruale

* Reproductive

* Sexuală

* Secretorie

Din antecedentele ginecologice și obstetricale se va pune accent pe: – afecțiunile congenitale, procesele inflamatoare, afecțiunile tumorale, tulburările neuroendocrine și de statică, numarul de avorturi spontane și medicale precum și complicațiilor acestora.

Daca luăm în considerare ponderea înaltă a sterilității tubarperitoneale, este necesar în primul rând de a determina starea organelor genitale interne din punct de vedere organic și funcțional.

Este foarte necesar să menționăm că evaluarea cuplului infertil trebuie sa tina seama de toate verigile procesului de conceptie: ovulatia, transportul tubar al ovulului, productia si viabilitatea spermatozoizilor, eliberarea in vagin la momentul oportun, receptivitatea mucusului cervical, fertilizarea si receptivitatea uterina pentru implantare. Ginecolog.md vă vine în ajutor în problemele de infertilitate!

Comentarii

Categories: Fertilitatea, Sarcina și lauzia

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x