Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Există un risc crescut de sângerare după sex?

2 noiembrie 2020 la 18:13

Există un risc crescut de sângerare după sex?

Orice sângerare postcoitală (sângerarea apărută în timpul actului sexual sau imediat după) trebuie să ghideze pacienta către un consult ginecologic de specialitate.
Această problemă poate apărea atât la femeile fertile cât și în menopauză.

Prima etapă în diagnostic este excluderea unui cancer cervical sau vaginal care poate da sângerări după actul sexual. Atunci când testul Babeș-Papanicolau este normal, iar la un examen în valve nu se depistează nici o leziune evidentă, atunci ar trebui vizate alte cauze ce duc la apariția acestor sângerări.

În esență există câteva motive care pot duce la o sângerare postcoitală:

1. Displazia de col uterin – o modificare precanceroasă a celulelor epiteliale ale mucoasei cervixului uterin.
2. Polipii cervicali – apar sub forma unor concrescente netede, care proemină în mucoasa cervicală. Fiind fragili pot sângera ușor.
3. Polipii uterini – apar ca urmare a creșterii exagerate de endometru și protruziei în cavitatea uterină.
4. Sindromul genitourinar al menopauzei sau vaginita atrofică – după instalarea menopauzei are loc scăderea nivelului de estrogen și ca urmare pereții vaginului fiind subțiati pot fi iritați în timpul actului sexual.
5. Infecțiile vulvovaginale, bolile cu transmitere sexuală( Chlamydia, Gonoreea) pot genera și ele aceste sângerări postcoitale.
6. Implanturile endometriozice – aflate la nivelul colului uterin pot provoca sângerare de contact.

Pentru că sănătatea sexuală este o parte importantă a sănătății Dvs, este prioritar să faceți un consult la medicul ginecolog pentru a stabili dacă exista o afecțiune asociată sau nu, iar tratamentul este ghidat în funcție de cauza depistată.

Comentarii

Categories: Sănătatea sexuală

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x