Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Ești pregătită pentru al doilea copil?

3 decembrie 2018 la 17:21

Ești pregătită pentru al doilea copil?

Familiile cu mulți copii erau o normalitate în trecut, în prezent au rămas a fi un exemplu mai rar. Tot mai puține cupluri hotărăsc să conceapă 2, 3, 4 copii, iar motivele sunt diferite. Totuși, la un moment dat, dorința ar putea prevala asupra fricii, iar noi vă oferim câteva argumente în plus, care vă vor da mai multă siguranță în luarea unei decizii atât de importante.

Deseori când se pune în discuție conceperea celui de-al doilea copil, apar mai multe temeri ce vin din experiența cu primul bebeluș: problemele din sarcină, travaliul de durată, durerea din timpul nașterii, nopțile nedormite, rănile la sâni, colicii, complicațiile în urma administrării vaccinurilor, prețurile mari la produse pentru copii etc. Însă bucuria de a da viață unei noi ființe și clipele petrecute împreună prevalează întotdeauna.

Iată câteva motive ce vă vor convinge că merită să îi dăruiți copilului dvs o surioară sau un frățior:

– Ați trecut deja prin această experiență – la primul copil prevala frica de necunoscut, acum știți toate etapele care urmează și puteți avea mai multă încredere. În plus, cunoașteți unde vă puteți adresa pentru anumite analize, la câte săptămâni urmează controalele de rutină, la ce termen veți simți prima mișcare a fătului, care sunt semnele nașterii, cum să îl atașați corect la sân, cum să schimbați scutece etc. Panica nu mai este atât de mare, pentru că o înlocuiește experiența deja obținută.

– Aveți un medic pe care îl cunoașteți din prima sarcină – medicul ginecolog este cel care vă monitorizează și vă însoțește pe parcursul celor 9 luni de graviditate și după. El are grijă să urmărească starea fătului, să vă indice investigații suplimentare în caz de necesitate, să vă dea recomandări legate de regimul alimentar, odihnă etc. De obicei, vă oferă și numărul său de telefon, ca să puteți apela atunci când aveți o suspiciune că ceva nu este în regulă.

– Primul copil nu va fi singur – va avea un frățior sau o surioară, de care să aibă grijă când va mai crește. Până atunci, vor petrece vesel timpul împreună, iar asta va ușura un pic treaba mamei, care va putea să îi implice într-un joc, iar apoi să mai facă ceva prin casă sau să se relaxeze cu o carte/ un ceai/ un hobby, în timp ce îi supraveghează. În plus, părinții vor fi mai liniștiți că puiul lor nu este singur pe lume, are pe cineva foarte apropiat și drag.

– Încă un copil nu presupune eforturi enorme – la fel cum gătiți, aranjați masa, spălați, călcați pentru primul copil, așa va trebui să faceți și pentru al doilea. La plimbare și la cumpărături la fel veți ieși împreună. Deci, nu este o muncă separată, care să vă ia dublu din timpul dvs. Totodată, se va implica mai mult și tatăl copiilor, pentru a vă ajuta să reușiți, sau va sta cu unul dintre copii, în timp ce dvs vă veți ocupa de celălalt.

Toate acestea sunt doar niște argumente preluat din experiența altor cupluri, dar vă pot ajuta să vă liniștiți și să luați o decizie de care nu veți regreta mai târziu.

Dacă ați decis să vă pregătiți din timp pentru o nouă sarcină, iată 9 pași de urmat (https://ginecolog.md/doresti-un-copil-uite-9-pasi-pe-care-trebuie-sa-i-faci/).

Dacă ați născut recent, găsiți aici (https://ginecolog.md/sarcina-dupa-o-nastere-cit-de-curind/) răspunsul la întrebarea când este cel mai potrivit moment să concepeți un nou copil.

Dacă doriți să aflați care este cea mai productivă perioadă pentru a rămâne gravidă, citiți aici (https://ginecolog.md/perioada-fertila-cind-loc-ovulatia/) cum să calculați zilele în care are loc ovulația.

Iar dacă vă faceți griji pentru silueta dvs în sarcină, aflați de aici (https://ginecolog.md/sportul-sarcina-recomandari-si-precautii/) ce fel de activități fizice puteți face fără a dăuna bebelușului.

Comentarii

Categories: Sarcina și lauzia

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x