Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Este sexul sigur în timpul sarcinii?

29 iulie 2024 la 6:31

Este sexul sigur în timpul sarcinii?

Adesea femeile însărcinate și partenerii lor vor să știe cât de sigur este sexul în timpul sarcinii.
Susținerea reciprocă și intimitatea sunt unele din cele mai importante atuuri pentru un cuplu în timpul sarcinii. Atâta timp cât sarcina evoluează normal, poți face sex cât de des dorești – deși este posibil să nu-ți dorești asta mereu.

Cu toate acestea, există anumite circumstanțe, în care este posibil să fie nevoie să îți modifici activitatea sau să te abții de la sex în sarcină pentru o perioadă sau chiar toată sarcina.

Medicul este cel care ar trebui să te informeze dacă ai sau dacă dezvolți orice complicații care fac ca sexul să nu mai fie sigur.

Dacă nu ești în totalitate sigură ce ar trebui să faci într-o anumită situație, apelează întotdeauna la sfatul medicului.

La începutul sarcinii, fluctuațiile hormonale, oboseala și grețurile pot să reducă dorința sexuală. În plus, pe măsură ce sarcina progresează, creșterea în greutate, durerile de spate sau alte simptome ar putea să domolească și mai mult entuziasmul de a face sex.

Un rol important l-ar putea avea și emoțiile pe care le traiește viitoarea mămică.

Multe cupluri își fac griji că sexul în sarcină ar putea cauza avort, dar avorturile la începutul sarcinii sunt frecvente datorită anomaliilor cromozomiale sau alte probleme de organogeneză, și nu ca urmare a raportului sexual.

Pentru multe femei sexul în primul trimestru de sarcină poate lipsi. Multe dintre gravide nu au nicio dorință de sex pentru că se simt obosite și au grețuri.

În timpul celui de-al doilea trimestru, se simt mai bine, există mai multă lubrifiere, iar situația se poate schimba considerabil. Mai mult, majoritatea femeilor se simt destul de confortabil în timpul celui de-al doilea trimestru, deoarece burta lor nu este prea rotunjită încă.

În timpul celui de-al treilea trimestru, pe măsură ce burtica crește și oboseala revine, sexul poate părea mai puțin atractiv, la care se adaugă dificultățile fizice în timpul ultimelor săptămâni de sarcină.

Când nu este indicat a face sex în sarcină?

În anumite situații, sexul în timpul sarcinii nu este indicat și ar putea pune în pericol copilul. Cele mai importante dintre acestea sunt:

* placenta previa (placenta acoperă cervixul);
* ruperea membranelor (ruperea apei);
* deschiderea prematură a cervixului;
* sângerări vaginale;
* dureri frecvente (crampe);
* istoric de naștere prematură;
* sarcină multipla.

Avantajele sexului în sarcină?

* dezvoltarea unei stări de bine;
* păstrarea formei fizice;
* intensitatea orgasmului crește timpul sarcinii;
* consolidarea relației prin menținerea unui nivel optim de intimitate.

O bună comunicare între parteneri şi medicul ginecolog, evită orice complicație.

Comentarii

Categories: Sănătatea sexuală, Sarcina și lauzia

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x