Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Durata de viața a spermei după ejaculare!

30 iulie 2020 la 4:54

Durata de viața a spermei după ejaculare!

Spre deosebire de unii microbi, sperma nu este deosebit de rezistentă. De fapt este concepută pentru a fi depozitată cât mai aproape de locul unde trebuie să creeze o sarcină și moare foarte repede după ce este expusă la căldură, frig, schimbări ale PH-ului, uscare sau chiar apă.
De regulă, femeile au multe întrebări despre durata de viață a spermei, dar nu prea le pun din timiditate.

Cât timp poate trăi sperma în corpul unei femei?

Aici spermatozoizii pot trăi de la câteva ore până la câteva zile, în funcție de condiții. Dacă sperma nu ajunge în cervix, mediul cu PH acid al vaginului face imposibilă supraviețuirea spermatozoizilor pentru mai mult de câteva ore. În caz contrar, pot trăi până la 3-4 zile.
În condiții ideale, spermatozoizii pot supravețui până la 7 zile.

Cât trăiesc spermatozoizii în aer și în afara corpului?

Sperma poate supravețui între 20-60 minute, în funcție de nivelul de expunere la aer și la factorii de mediu( umiditate, temperatură, aciditate). În afara organismului, spermatozoizii supravețuiesc atâta timp cât sperma( lichidul spermatic) nu se deshidratează. Capacitatea de fecundare scade după câteva minute după ejaculare. Sperma se usucă, făcând ca aceasta să devină inutilă.

Factorii care afectează durata de viața a spermei:
– activitatea fizică scăzută,
– starea generală de sănătate a bărbaților,
– temperatura și mediul organismului,
– ora din zi și aciditatea vaginului.

Viața și temperatura spermei

Aceste mici celule trăiesc în testicul la o temperatură mai scăzută decât restul corpului. Pentru reglarea ei, corpul acționează asupra mușchilor scrotului, îndepărtându-l sau apropiindu-l de corp, după situație. Astfel se asigură temperatura ideală. În cazul în care temperatura testiculelor se ridică la 36,7 grade, producția de spermă încetează, iar expunerea la o temperatură a aerului de 37-38 grade va ucide spermatozoizii.

Cât timp trăiesc spermatozoizii în prezervativ?

În prezervativ, spermatozoizii eliminați odată cu sperma, în mediul umed, trăiesc cam 30 minute. În cazul în care prezervativul conține un lubrifiant pe bază de spermicid, acestea mor instantaneu.

Alege să ai o viață sexuală sigură, cu experiențe de neuitat și nu de regretat.

Comentarii

Categories: Contracepția

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x