[contact-form-7 id="78" title="Schedule a Visit"]

Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Cînd testul de sarcină este fals pozitiv?!

8 mai 2017 la 19:05

Cînd testul de sarcină este fals pozitiv?!

Un test de sarcină se asociază mereu cu emoții puternice, indiferent dacă aștepți un rezultat pozitiv sau negativ. Deși producătorii de teste promit o veridicitate de aproape 100%, întotdeauna există o marjă de eroare despre care trebuie să cunoști. Rezultatul pozitiv poate fi fals în cazuri extrem de rare, însă această probabilitate există, respectiv, este bine să știi care ar fi motivele acestuia atunci cînd te confrunți cu o situație similară. De asemenea, la acest subiect te poți consulta cu medicul ginecolog, care iți va răspunde la toate întrebările ce te frămîntă.

Testele de sarcină pe care le poți găsi în orice farmacie pretind a avea o precizie de 99% chiar din prima zi de întârziere a ciclului menstrual, însă s-a demonstrat că de fapt, rezultatele pot fi cu adevărat convingătoare abia după o săptămână de la data întârzierii. Așadar, dacă suspectezi că ai putea fi însărcinată, este indicat să efectuezi testul după 4-5 săptămâni de la ultimul act sexual neprotejat.
În ce constă de fapt, procedura cu testul? Cum depistează acest dispozitiv dacă ești însărcinată sau nu?
Testul determină concentraţia de gonadotropină corionică umană (hCG) – un hormon care se produce în urina femeilor la 10-14 zile după momentul concepției.
În cele mai dese cazuri, testul de sarcină pozitiv se dovedește a fi corect, iar confirmarea o primești atunci cînd faci un test de sînge, o ecografie sau un consult la medicul ginecolog. Însă iată cîteva situații în care rezultatul care arată că ești gravidă ar putea fi fals:
1. Dacă ai administrat medicamente care conţin hCG pentru a trata problemele de fertilitate – este posibil ca hormonul asociat sarcinii să fi ajuns în urină din medicamente și nu produs de organism. Poți verifica dacă rezultatul este fals printr-o analiză de sînge.
2. Dacă nu ai urmat întocmai instrucţiunile de utilizare a testului – regulile de folosire pot fi diferite de la un test la altul, așa că este nevoie să citești cu atenție instrucțiunea înainte de a purcede la efectuarea procedurii. Este foarte important să atragi atenția la intervalul de timp exact pe care trebuie să îl aștepți, informația fiind indicată în prospect. Și dacă aștepți mai puțin și dacă întîrzii să citești rezultatul, riști să primești un răspuns fals.
3. În cazuri extreme de rare, testul îți poate indica o sarcină chiar dacă imediat după concepție ai suferit un avort spontan. Și în acest caz te ajută testul de sînge și vizita la medicul ginecolog.
Indiferent care este rezultatul obținut în urma efectuării unui test de sarcină, este necesar să apelezi la medic și să faci și niște analize mai concludente, care îți vor confirma sau infirma graviditatea.

Comentarii

Categories: Sarcina și lauzia, Sfatul ginecologului

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x