[contact-form-7 id="78" title="Schedule a Visit"]

Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Cind si cum putem afla sexul copilului?!

12 mai 2017 la 1:10

Cind si cum putem afla sexul copilului?!

Noutatea că esti însărcinată poate fi una extrem de emoționantă pentru orice femeie. Însă acesta este doar începutul. Urmează o întrebare extrem de importantă pentru multe cupluri: cine se va naște, o fetiță sau un băiețel? La ce termen de graviditate și cum aflați sexul bebelușului vă explică medicul dvs ginecolog, iar cițiva indici vă oferim și în articolul care urmează.

Dorința de a cunoaște sexul viitorului copil este dictată nu doar de aspecte emoționale, dorințe pe care le are mama sau ambii părinți, dar și de unele aspecte practice. De exemplu, cuplul vrea să cumpere din timp toate lucrurile necesare pentru bebeluș sau să pregătească odaia acestuia în culori corespunzătoare.

Chiar dacă fătul are genul determinat chiar din momentul concepției, veți avea de așteptat pînă veți afla și dvs răspunsul la întrebare. Organele genitale ale fătului încep să se formeze timpuriu, începînd cu a șasea săptămînă de sarcină, însă la prima ecografie acestea nu se vor vedea, procesul fiind unul destul de lent în primul trimestru.

În dependență de testul pe care îl alegeți, puteți afla sexul copilului chiar începînd cu săptămînile 11-14, dar la o asemenea procedură se recurge numai dacă se presupune că fătul ar avea un risc ridicat de boli genetice. În cazul dat se efectuează un test cromozomial, care presupune o prelevare de probe villus corionice (CVS).

O altă metodă este amniocenteza – test invaziv efectuat atunci cînd se presupune existența unor posibile anomalii genetice. Acesta nu este recomandat femeilor care nu au probleme genetice, deoarece comportă un risc înalt de avort spontan, din motiv că este perforat sacul amniotic în care se află fătul.

Majoritatea mămicilor optează, însă, pentru modalitatea cea mai sigură – ecografia de la 18-21 săptămîni. Aceasta presupune o scanare detaliată care se face în scopul identificării unor posibile anomalii în dezvoltarea bebelușului. Ecografistul va studia detaliat fiecare dintre organele fătului, ca să se asigure că acestea sunt sănătoase. În acest timp, mămica poate urmări pe ecran tot ce se petrece, iar dacă este prezent tăticul, o poate face și el. Este unul dintre cele mai emoționante momente, deoarece părinții își văd pentru prima oară copilul.

Este important să specificați la ecografie că doriți să aflați și sexul bebelușului, nu doar dacă acesta se dezvoltă sănătos. Dacă fătul stă în poziția în care vor fi vizibile pe ecran organele sale genitale, va fi posibil să aflați cine este, fetiță sau băiețel. Dacă nu este poziționat astfel, va trebui să vă înarmați cu răbdare și să mai așteptați un pic. Însă nu trebuie să excludeți și posibilitatea unei erori. Sunt frecvente cazurile cînd părinții, în urma ecografiei, erau siguri că vor avea o fetiță și se năștea un băiețel sau invers. În acest caz, recomandarea ar fi să nu aveți 100% încredere în rezultatele testelor efectuate, iar dacă doriți să procurați anumite lucruri pentru copil, să optați pentru culori neutre, potrivite pentru ambele sexe.

Ca să alegeți modalitatea optimă de testare, este important să cereți recomandarea medicului ginecolog care vă îndrumă pe tot parcursul sarcinii și cunoaște toate detaliile despre evoluția acesteia și starea dvs de sănătate.

Comentarii

Categories: Sarcina și lauzia, Sfatul ginecologului

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x