Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Ce trebuie să facă o femeie pentru sănătatea ei sexuală?!

17 ianuarie 2022 la 20:17

Ce trebuie să facă o femeie pentru sănătatea ei sexuală?!

Sănătos din punct de vedere sexual nu înseamnă doar aspectul patologic, o persoană sănătoasă sexual trebuie să aibă o atitudine pozitivă față de sexualitate și relații sexuale, să aibă posibilitatea de a duce o viață sexuală sigură, satisfăcătoare, în care nu exisată elemente de violență, discriminare sau constringere.

Viața sexuală a unui individuum este irepetabilă ca și amprentele digitale.
Sănătatea sexuală este un complex de aspecte somatice, emoționale, intelectuale și sociale de existență sexuală a unui om care îmbogățește pozitiv personalitatea unui om și ridica nivelul de compatibilitate și capacitatea lui de a iubi.
Unul dintre elementele de baza pentru o viață sexuală satisfăcătoare este sănătatea fizică.
Pentru menținerea acestui aspect este necesar ca orice femeie să meargă la un control ginecologic cel puțin odată pe an.

Un mare pericol pentru viața sexuală îl constituie virusul herpesului și papilomeii care la etapa data nu se supun nici unui tratament. Toate celelalte boli care se transit pe cale sexuală sunt tratate destul de eficient în cazul în care au fost depistate la timp.

Dezechilibrul florei vaginale este una din cele mai intilnite probleme la femei, stresul, slăbirea sistemului imunitar, igiena locală exagerată, sarcina, menopauza, toți acești factori afectează flora vaginală, care la un moment se poate transforma în anumite patologii cum ar fi candidoza care se manifestă prin arsuri, mâncărimi, care poate afecta viața sexuală prin disconfortul provocat.
Un al aspect al sănătății sexuale care se întilnește tot mai des este lipsa dorinței sexuale, multe femei și bărbați refuză să vorbească despre acest lucru, însă statistica ne pune în gardă, mai mult din jumătate suferă de această perturbare. Lipsa de odihnă, alimentație irațională, stresul sunt factori care provoacă apariția patologiei date. Uneori scăderea libidoului nu este legat doar de stres sau oboseală ci și motive medicale, tratamente.
Scăderea atracției sexual poate provoca diverse maladii, perturbări neurologice, patologii endocrine, lipsa de contacte sexuale destul de îndelungată, reacții adverseale unor preparate medicinale.
Sănătatea sexuală nu este doar legată de maladii, ci și de plăcerile sexuale, imaginea sexualității este construită în mare parte de religie, societate, cultură. Prezența sentimentului de rușine, păcat fac ca sexualitatea noastră sa fie traită nu în cea mai bună manieră.
Sănătatea sexuală este importantă atât pentru bărbați cât și pentru femei, datorită întelegerii și eforturilor depuse în comun partenerii pot fi fericiți.
Despre problemele existente trebuie să discutăm, este inadmisibil sa nu ne adresam la specialis, acest lucru poate înrautăți sănătatea sexuală. Ginecolog.md vine în ajutor oricând!

Comentarii

Categories: Sănătatea sexuală

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x