Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Ce este linia de evaporare a testului de sarcină?!

5 martie 2024 la 9:51

Ce este linia de evaporare a testului de sarcină?!

Testul de sarcină pozitiv aduce multă fericire! Unele teste de sarcină sunt mai sensibile decât altele și pot detecta cu precizie o sarcină cu câteva zile înainte de data posibilă a menstruației.
De regulă, majoritatea testelor indică o linie roșie atunci când testul este negativ și două linii roșii atunci când testul este pozitiv.

Sunt momente în care a doua linie este neclară, atunci apare întrebarea. Sunt sau nu însărcinată?
Există mai multe situații:
• Aveți unul dintre acele teste slab positive – unele femei testează mai multe brănduri de teste de sarcină pentru a se asigura că toate sunt pozitive, însă important este să urmați corect instrucțiunile.
• Ovulația a avut loc mai târziu – în situația în care ești într-adevăr însărcinată, însă liniuța apărută pe testul de sarcină a fost una foarte slab conturată. In acest caz probabil ai făcut testul de sarcină prea devreme, deci sarcina este chiar la început și acest lucru este frecvent la femeile care au ciclul menstrual neregulat, mai lung decit 28 de zile, și nivelul hormonal este mai mic în primele etape ale sarcinii. Pentru siguranță, repetă testul de sarcină la câteva zile după întârzierea menstruației.
• Linie de evaporare (urina se evaporă din baston) – este greu de stabilit dacă o linie slab vizibilă este un rezultat pozitiv sau o linie de evaporare, este important să citim testul la timp pentru că linia de evaporare apare în fereastra de testare în câteva minute după momentul recomandat pentru verificarea rezultatului. Linia de evaporare nu apare pe toate testele, deoarece urina are proprietăți diferite de la om la om. Astfel, în unele cazuri linia poate să nu apară deloc, să apară după 5 minute sau să apară chiar după o oră.
• Avort spontan foarte timpuriu – din păcate o linie pozitivă slabă poate fi un semn al unui avort spontan. Acest fenomen este numit sarcină chimică, apare în primele 12 săptămâni. Dacă luați un test de sarină după un avort spontan testul poate dezvălui o linie pozitivă slabă, aceasta deoarece în organism înca sunt hormoni reziduali de sarcină, deși nu mai sunteți însărcinată. Avortul la începutul sarcinii apar în aproximativ până la 75% din toate avorturile. Ele sunt adesea rezultatul unei anomalii al ovulului fertilizat. Femeile care au suferit un avort atât de devreme în sarcină nu au probleme de a rămâne însărcinate, dar totuși dacă bănuiți că ați suferit un avort spontan este recomandat să discutați cu un doctor.

Chiar dacă testele de sarcină pe care le faci acasă detectează hormonul hCG din urină, pentru a determina dacă ești sau nu însărcinată, acestea nu îți pot da informații, de fapt, despre cantitatea de hCG prezentă. Este important să mergi la medicul ginecolog, pentru a-ți confirma rezultatul prin alte teste.

Ginecolog.md îți vine mereu în ajutor!

Comentarii

Categories: Sarcina și lauzia

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x