Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Ați avut un contact sexual neprotejat? Iată ce trebuie să știți!

29 august 2018 la 19:56

Ați avut un contact sexual neprotejat? Iată ce trebuie să știți!

O aventură de o noapte sau contactul sexual neprotejat cu un nou partener poate cauza multe regrete și mai rău, o sarcină nedorită sau probleme grave de sănătate. Din acest motiv, trebuie să știți ce măsuri puteți lua dacă acest lucru vi s-a întâmplat.

În contextul unei libertăți depline și a expansiunii rețelelor sociale, contactele de o seară nu mai sunt o excepție, iar bolile cu transmitere sexuală devin un motiv tot mai frecvent de adresare la ginecolog. În căutarea unei plăceri de moment, atât femeile, cât și bărbații uită despre un lucru foarte important – sănătatea.

Totuși, cum trebuie să procedați dacă ați făcut sex neprotejat cu un partener nou, fără a vă asigura, efectuând ambii preventiv niște analize medicale? Vă oferim câteva recomandări mai jos:

1. Primul și cel mai simplu pas este să vă urinați după partida de sex. Acest lucru vă poate proteja de o potențială infecţie urinară, așa cum sărurile din urină reglează PH-ul în mod natural.

2. De asemenea, este foarte bine să păstrați o igienă maximă. Mergeți la baie imediat după ce ați făcut dragoste.

3. Pentru a evita o sarcină nedorită, administrați pilula de a doua zi, în maxim 72 de ore de la actul sexual neprotejat, iar pentru o eficiență mai mare, în primele 24 de ore. Asta în caz că nu luați pastille anticoncepționale sau nu folosiți alte metode de contracepție.

4. Faceți o vizită la medicul ginecolog. Un contact sexual neprotejat presupune și riscul contaminării cu HIV. Doctorul vă poate prescrie un tratament de 28 de zile pentru a împiedica dezvoltarea virusului în organism. Este foarte important să fiți deschisă și să oferiți toate informațiile necesare pentru evaluarea stării ds de sănătate, fără jenă. Nu vă ocupați cu automedicația. Nu cereți sfaturi de la cunoștințe și nici pe internet, fiecare caz este individual.

Vizita la medic este recomandată la circa două săptămâni după partida de amor neprotejată. Analizele făcute mai devreme de 14 zile, pentru a depista BTS ar putea fi irelevante. Pe de altă parte, infecţiile vaginale sau candidoza se manifestă prin senzații de roşeaţă şi mâncărime deja în primele 24 de ore.

5. Tot la două săptămâni după contactul neprotejat este indicat să faceți un test de sarcină. Și mai exact vă va arăta dacă sunteți gravidă un test de sânge.

Medicul ginecolog recomandă femeilor să fie conștiente de riscurile la care se expun făcând sex neprotejat cu parteneri necunoscuți, iar dacă au avut un contact de acest fel, să urmeze pașii de mai sus.

Comentarii

Categories: Contracepția

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x