Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
Ai decis să devii mămică?

6 octombrie 2020 la 19:16

Ai decis să devii mămică?

Să te simți sănătoasă, plină de energie și desigur, sexy: toate acestea sunt ingredientele cheie pentru concepere. O sarcină planificată este cazul ideal în care te asiguri că ești pregătit atât fizic cât și emoțional pentru cel mai mare proiect din viața!

Care sunt etapele pe care ar trebui să le parcurgi înainte de a rămâne însărcinată?

• Alege un medic de încredere

Nu există o rețetă care să te ajute să îți găsești medicul potrivit. Cel mai important este să te simți confortabil încă de la prima consultație, să ai încredere și o bună comunicare cu medicul tău. Trebuie să poți stabili o relație deschisă și sinceră, să poți primi răspuns la sutele de întrebări care vor apărea pe parcursul celor 9 luni de sarcină. Un medic bun trebuie să îți ofere încredere și grijă!

• Consultul preconcepțional

Medicul ginecolog este persoana ta de încredere cu care trebuie să discuți despre:
– ciclul tău menstrual;
– utilizarea contraceptivelor;
– eventualul istoric de infecții vaginale, boli cu transmitere sexuală;
– antecedente medicale și chirurgicale;

• Analizele medicale de laborator

După vizita la medicul ginecolog pentru un consult preconcepțional vei primi un șir de recomandări înainte de a concepe un copil. Majoritatea analizelor realizate în perioada de preconcepție sunt cele care verifică starea de sănătate a mamei, în funcție de istoricul și de bolile de care suferă, urmând să se efectueze
anumite analize specifice.

• Evaluarea generală a stării de sănătate

Este bine să faci o vizită la medicul cardiolog, endocrinolog și stomatolog.
Dacă tu sau partenerul tău suferiți de o boala ereditară este binevenit să discutați și cu un medic genetician.

• Echilibrarea stilului de viața

O sarcină sănătoasă începe înainte de momentul concepției. De aceea, pentru orice femeie care dorește sa devină mămică este recomandat să își revizuiască stilul de viața, să se alimenteze sănătos, să facă sport, să evite fumatul și stresul. Analizați puțin echilibrul dintre viața profesională și cea personală în cuplu și vedeți unde este loc de mai bine! Copilul trebuie sa vă găsească împliniți și fericiți.

Comentarii

Categories: Sarcina și lauzia

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x