Programează o vizită

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice. Nu ezitati sa-mi adresati intrebari directe prin intermediul acestei pagini. Toata informatia primita este confidentiala si nu va fi divulgata nimanui.

Suna:
0698 00 779

Scrie un email:
info@ginecolog.md

facebook.com/MedicGinecologChisinau

Programează-te
9 lucruri despre avort pe care trebuie să le cunoști!

31 octombrie 2016 la 18:40

9 lucruri despre avort pe care trebuie să le cunoști!

Avortul este, indiferent de cauze si motive, o trauma psihologica in primul rind pentru femeie. Iar pentru ca intreruperea sarcinii sa nu se incheie cu urmari nefaste si pentru sanatate, respectiv, pentru alte sarcini pe care le planificati ulterior, trebuie sa va adresati neaparat unui medic ginecolog.

Astazi vom vorbi despre lucrurile pe care trebuie sa le luati in calcul atunci cand din motive de sanatate sau pentru a renunta la sarcina nedorita decideti sa faceti avort. Iata care sunt acestea:

  1. Trebuie sa stiti ca medicul ginecolog nu va va citi lectii de moralitate si nici nu va divulga informatia despre interventia respectiva, aceasta fiind o informatie confidentiala.
  2. In Republica Moldova, legal si medicinal, se permite un avort pina in 12-a saptamina de sarcina, daca nu exista alte indicatii medicale.
  3. Sunt doua tipuri de avort la cerere – medicamentos si chirurgical.
  4. Avortul medicamentos NU se face in conditii de casa, ci doar sub supravegherea stricta a medicului. Va expuneti unui risc sporit daca decideti sa cumparati de la farmacie medicamente ce provoaca avortul si sa le administrati fara consultul ginecologic.
  5. Medicul este cel mai apt de a decide care tip de avort va fi potrivit anume pentru dvs.
  6. In unele cazuri, la necesitate, avortul medicamentos va fi urmat de cel chirurgical, lucru care in conditii de casa nu poate fi depistat.
  7. Avortul chirurgical este o interventie ce se face doar în spitale şi clinici specializate, sub anestezie locala sau generala.
  8. O anumita perioada de timp dupa avort va veti afla sub supravegherea medicului, pentru a evita posibile complicatii.
  9. Medicul va va oferi sfaturile necesare pentru perioada post-avort. In special este vorba despre igiena corecta, continuarea vietii sexuale, metodele premise de contraceptie, planificarea unei viitoare sarcini etc.

In concluzie, ceea ce dorim sa intelegeti este ca avortul nu e o metodă de contraceptie, este o interventie serioasa, cu repercusiuni atit morale cat si fizice si se face doar in urma unui consult la medicul ginecolog si sub supravegherea acestuia.

Comentarii

Categories: Contracepția, Sfatul ginecologului

Tatiana

Tatiana Coban

Voi fi bucuroasa sa aplic cunostintele si experienta acumulata pe teritoriul tarii si din afara, pentru a va ajuta in solutionarea anumitor probleme ginecologice.

GINECOLOG.MD
ABONEAZĂ-TE ACUM!

Primește primul articolele de la Ginecolog.md
direct pe emailul tău!

Introdu adresa de email:
Informația dvs. nu va fi partajată părților terțe.
x