
5 martie 2020 la 20:19
Puterea ascunsă a feromonilor!
Ecuația atracției sexuale este întrebarea care dăinuie de la începutul lumii. Atracția sexuală este o adevărată reacție chimică. Numeroase cercetări științifice au ajuns la concluzia că întîlnirile amoroase și sexuale sunt puternic influențate de feromoni – substanțe biochimice puternice produse de organismul uman.
Feromonii reprezintă acele substanţe chimice pe care nici nu le vedem, nici nu suntem conştienţi de prezenţa lor, însă care ne stimulează intens organismul în special pe planul atracţiei. Deşi discuţiile despre feromonii umani sunt controversate, totuşi ei sunt studiaţi intens de zeci de ani pe animale.
Cum sunt produși feromonii?
Defapt oamenii au catalogat olfactivul ca fiind unul dintre cele mai puțin importante simțuri, deși mulți dintre noi cheltuim și depunem un efort considerabil pentru a modifica mirosul și modul in care ne percep cei din jur din punct de vedere olfactiv!
Principalul organ emițător de feromoni este pielea. Mirosurile sunt produse de glandele sebacee apocrine ale pielii, care se dezvoltă în pubertate. Acest lucru explică atracția intensă pentru sexul opus în acestă perioada de virstă și sunt de-obicei asociate cu glandele sudoripare și dezvoltarea elementelor piloase.
Acestea se regăsesc pe toată suprafața corpului-pleoape, axile, mameloane, regiunile pubiene, regiunile genitale și circumanale, urechea externă, regiunea periorală și buze. Astfel, aceste substanțe eliminate din corpul uman sunt percepute de noi ca miros corporal, miros al pielii.
Unii specialiştii susţin că feromonii sunt singurii care determină atracţia fizică dintre un bărbat şi o femeie.
Studiile au demonstrat că femeile se simt mai atrase de bărbaţii al căror miros corporal indică un bagaj genetic foarte diferit de al lor.
S-a constatat că transpiraţia masculină, bineînţeles atunci când bărbatul are un corp curat şi purificat, este cel mai puternic afrodisiac dintre toate secreţiile organice. Elementul activ al acestei surse de atracţie este o substanţă biologică având numele de alfa-androsteron.
Feromonii – sunt acei mesagerii chimici care influenţează receptivitatea sexuală, dorinţa, fecunditatea, maturitatea, agresivitatea sau docilitatea precum şi emoţiile cele mai profunde.
Cum acționează feromonii?
Prin intermediul hipotalamusului și altor părți ale creierului uman feromonii naturali tind să creasă nivelul de încredere și de fericire al individului oferindu-i un control mai bun asupra propriilor emoții. Astfel, atractivitatea unei persoane indică și calitatea genelor sale și ii găsim frumoși pe oamenii cu trăsături comune.
Beneficiile feromonilor:
– contribuie la creșterea fertilității feminine.
– cresc dorința sexuală fața de partenerul de
sex opus.
– contribuie la îmbunătățirea vieții sexuale,
crește frecvența actelor sexuale.
– pot modifica chiar și percepția celor din jur
asupra voastră.
– feromonii masculini pot elimina starea de
depresie a femeii.
Deși feromonii au un rol mai mare sau mai mic in atracția fizică, există acel mister al dragostei care rămâne înafara oricărei explicații științifice și nu poate fi înțeles decât dacă este trăit!
Comentarii
Categories: Fertilitatea