11 iunie 2024 la 15:09
Analize ginecologice recomandate femeilor cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani?!
Prevenția și informarea corectă fac parte dintr-un stil de viață pe care este important să ți-l însușești chiar începând cu vârsta de 20 de ani.
Grija pentru sănătatea ta, ar trebui să fie în lista de priorități.
Este important să mergi la medicul ginecolog atunci când ai o temere legată de starea ta de bine. În acest articol, îți propunem să afli ce investigații medicale ar trebui efectuate la această perioadă de vârstă:
* Examenul ginecologic.
În cadrul examenului ginecologic puteți discuta cu medicul Dvs despre bolile/infecțiile cu transmitere sexuală, probleme legate de ciclul menstrual sau planificarea unei sarcini.
*Examenul bacteriologic al secreției vaginale.
Examenul de secreție vaginală este o investigație recomandată de medicul ginecolog cu scopul de a detecta prezența unei infecții localizate la acest nivel.
*Examenul citologic Babeş – Papanicolau.
Este cea mai bună metodă de a depista si preveni cancerul de col uterin, identificând dintr-o fază timpurie celulele anormale de la nivelul colului, înainte ca acestea să se transforme în celule canceroase.
* Ecografia transvaginală– la recomandarea medicului.
Este o metodă nedureroasă și neinvazivă prin care se pot vizualiza chiar și cele mai mici formațiuni de la nivelul abdomenului și pelvisului.
*Examenul clinic al sânilor.
Examinarea clinică a sânilor este un examen clinic, care include o examinare cuprinzătoare a sânului, complet nedureroasă şi este efectuat fără utilizarea oricăror instrumente.
* Ecografia mamară.
Ecografia mamara reprezinta metoda de elecție pentru investigarea sânului la femeile tinere, cu varsta sub 40 de ani, care vizualizează modificarile tumorale solide si chistice, de la dimensiuni foarte mici, dar și modificarile inflamatorii- mastita, abcese, fiind foarte utilă și în caracterizarea limfonodulilor axilari.
*Testul HPV – la recomandarea medicului.
Testul HPV urmărește recunoasterea ADN-ului viral al tulpinilor de HPV, în special a tulpinilor înalt oncogene, putând stabili dacă acestea sunt prezente in celulele mucoasei.
Să avem grijă de sănătatea noastră! Fiecare etapă din viața unei femei este unică!
Comentarii
Categories: Sfatul ginecologului